Alla inlägg under april 2013

Av Ida-Marie - 18 april 2013 09:49

Igår blev lillan som sagt 4 veckor och vi var till BVC för första rutinundersökningen gjord av en barnläkare. Han skulle göra samma undersökning som på bb så vi var inte ett dugg oroliga. Hade inte ens tänkt tanken på att det skulle vara nåt galet med vår lilla prinsessa.

Han kollade ögonen, lyssnade på hjärtat, lyssnade på hjärtat igen, lyssnade på hjärtat igen (nu började sköterskan ge läkaren undrande blickar och jag kände redan då hur tårarna var på väg). Sedan kände han i ljumskarna, kollade höfterna, reflexerna, lyssnade på ryggen och vände tillbaka henne på skötbordet. Då ville han lyssna lite till på hjärtat. Jag försökte hålla tårarna inne och skärpa till mig.

Han berättar att hon har ett blåsljud på hjärtat. Japp, då brast det. Förståeligt men ej behövligt tyckte läkare. Vi skulle få en remiss till usö för ultraljud och behövde inte gå och oroa oss fram tills dess. I de flesta fall så är det helt ofarligt!

Jag vet att det är vanligt och i de flesta fall helt ofarligt, men att inte oroa sig är oundvikligt. Jag blev och jag är orolig. Vid minsta tanke på att ngt skulle hända henne så känns det som att jag ska gå sönder. Och väntan fram tills vi får åka in och få detta ultraljud överstökat, den är värst!

Av Ida-Marie - 17 april 2013 14:55

Lillan har legat i sitt babygym en gång. Det tyckte hon räckte för nu. Hon var nöjd någon minut, sen fick det vara nog!! Ska göra ett nytt försök, men vi väntar lite. Chefen bestämmer!

Babysittern fungerar bättre. Ibland.

Bäst är mammas eller pappas famn!

Idag är Olivia 4 veckor. På fredag blir hon 1 månad. Vissa vill stanna tiden och visst.. det är mysigt och jag vet att denna tid aldrig kommer åter. Jag njuter dock av att lära känna henne bättre och bättre, jag älskar att se hennes utveckling. Jag ser fram emot allt underbart vi har framför oss. Så visst, tiden går fort ibland, men vi har massor med tid tillsammans. Mänga stunder att njuta av! Hon är vår lilla prinsessa... För alltid!!!!!!

Av Ida-Marie - 16 april 2013 16:27

Det är inte lätt att få nåt gjort här hemma när lillan är så beroende av mammas närhet just nu. Men det är mysigt!!

Av Ida-Marie - 15 april 2013 12:58

Ligger i soffan och studerar Olivia. Hon ligger i babysittern och fiser. Nej hon fiser inte, hon lägger av några rejäla brakare. Haha, hon kan minsann hon. Skönt för den lilla magen!

Jag har precis fått i mig lite mat efter ungefär en timmas promenad. Det är mulet, men varmt ute. Höll på att svettas ihjäl. Vågar inte ta av mig för mkt heller och riskera att få mjölkstockning. Men ska inte klaga. Längtar efter värmen, solen, sommaren!!

Vi gick förbi Konsum och hämtade mitt Ellospaket. Beställde flera toppar och en kofta. Allt i storlek 36. Beställde lite vidare kläder för att täcka magen och tänkte att jag testar storlek 36 och får helt enkelt skicka tillbaka och beställa dem i storlek 38 om det inte känns bra. Hm.. får nog snarare skicka tillbaka 3 plagg för att beställa i storlek 34 istället. Stora i storleken? Skulle tro det ja!! Känns trist att behöva vänta ytterligare innan jag får mina plagg, men men... Christoffer får agera smakrådsgivare när han kommer hem från jobbet.

Vettja om jag hinner vila en stund innan min lilla goding vaknar. Gör ett smygande försök. Haha, eller inte. Nu är hon på väg att vakna! Matklockan som ringer skulle jag tro!

(Oj, tur att vi tog en förmiddagspromenad. Nu spöregnar det ute. Bra, bort med snön!!!!)

Av Ida-Marie - 15 april 2013 09:28

Etab ringde precis angående min dator. Snart är den äntligen klar så vi kan hämta den!! ÄNTLIGEN! Har lite jag skulle behöva ta tag i och då är internet ett måste. Så nu jäklar hoppas jag att allt fungerar som det ska!

De väckte oss faktiskt när de ringde och nu har lillan somnat om, så det blev sovmorgon idag. Riktigt skönt! Ligger och tittar på skönheten bredvid mig och blir lika underbart glad för varje gång. Hon är verkligen min. Jag behöver inte lämna tillbaka henne. Äkta kärlek.

Guldklimpen har dessutom namnsdag idag. Det är Olivia! Första namnsdagen! Grattis mammas älskling!!!! Det tycker jag att vi firar med en dag utan magknip och bara massa mys.

Hm, vill inte dra upp våra persienner. Det skulle ju vara solsken och varmt idag. Ser snarare molnigt ut härifrån sängen! Hoppas jag har fel!

Av Ida-Marie - 10 april 2013 21:08

Funderar på vart min dator har tagit vägen. Fick virus på den för flera veckor sedan och min bror gjorde ett flertal försök för att få bort det och sedan få igång det utslagna internet igen. Han lyckades dock inte så nu har etab tagit sig an den. Det verkar dock dra ut på tiden. Saknar min dator! Faktiskt! Hoppas på att de ska ringa så vi får hämta den denna veckan i alla fall!!!

Av Ida-Marie - 10 april 2013 09:46

Just nu ligger jag bredvid en nytvättad och nymatad go liten tjej. Hon har precis somnat och jag tänkte att jag skulle ligga kvar en liten liten stund så att hon somnar in lite djupare innan jag reser på mig. Tänkte passa på att ge Musse mat, samt göra mig själv klar innan vi ska iväg. Hade gärna tagit en dusch, men det får bli ikväll. Ska ändå ut på promenad sen i eftermiddag!

Natten har inte varit den roligaste. Olivias mage tjorvar som bara den, vilket gör att hon vrider och vänder, samt gör stönar och stånkar sig genom nätterna. Det gör att jag ligger vaken mycket och kollar till henne. Sen ville hon dessutom äta typ varannan timma, vilket gör att man knappt hinner somna till emellan.

Älsklingen skickade precis sms och tyckte att jag borde få bättre betalt för att jag är mammaledig då det verkligen är ett heltidsjobb. Så sant så. Klok sambo tycker jag!!

Nej, hur gärna jag än hade velat göra denna lilla dam sällskap så är det dags att sätta fart. Smyger mig ur värmen som täcket ger oss och börjar onsdagen den 10 april 2013 helt enkelt!

Av Ida-Marie - 9 april 2013 20:42

Fokuset ligger ju på vår nya familjemedlem, men mitt i allt detta så försöker vi verkligen att inte glömma vår älskade lilla Musse. Nu sa jag dock väldigt fel för liten är han minsann inte. Saker och ting har förändrats. Han får inte sova i sovrummet utan vi har flyttat ut hans favorittäcke till hallen och vi håller koll så att han inte hoppar upp på Olivia. Dock är vi noga med att ge även honom uppmärksamhet och att han får komma och nosa på Olivia och närma sig försiktigt. Trots detta har jag helt missat vad denna älskade misse har växt. Mammas lilla Musse har blivit stor.

Dagen har gått fort, innehållande långpromenad, kaffe hos Elin, tur på stan och ett besök på Coop. Nu är jag galet trött. Olivia sover i sin vagga och jag ska nog bannemej sova jag med. Förmodligen så ringer lillans matklocka om nån timma (kanske), men orkar inte hålla mig vaken tills dess. Lika bra att samla lite extra sömn!

BVC imorn. Spännande att se hur mycket lillan har växt!

Presentation


Jag och min sambo har precis flyttat in i vår nyköpta villa tillsammans med vår lilla hankatt Musse. I mars 2013 beräknas vår lilla parvel komma till världen. Vi njuter av vad livet har givit, ger och kommer att ge oss.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards