Alla inlägg under februari 2013

Av Ida-Marie - 14 februari 2013 07:49

Blåsan tvingade som vanligt upp mig för ett toalettbesök och därefter kunde jag inte somna om. Detta är ju inte ovanligt nu, men skillnaden idag är ju att jag ska upp för att göra mig iordning inför helgens sälentripp. Klockan ringer 8.00 och därför börjar jag såklart bli galet trött nu. Kanske borde utnyttja denna powernap-tiden som återstår?! Eller så gör det bara saken värre. Hur som så kommer kudden att vara min bästa vän i bilen. Jag vill ju dock gärna vara mannens bästa vän också och hålla honom sällskap. Vet ju vad trist och segt det är att köra när den bredvid snarkar gött. Kaffe, coca cola och lite godis kan nog pigga upp mig!

Idag är det ju alla hjärtans dag också! Tänkte gå ner och fixa frukost åt herrn sen. Förutom det så ska det inte firas nåt speciellt! Kanske att jag köper nåt litet chokladhjärta till fasters älsklingar när vi svänger förbi Statoil! Det finns massor med kärlek i min familj och känslan av det är nog för mig en dag som denna!!!

Av Ida-Marie - 13 februari 2013 15:15

Bytte kanal och upptäckte till min stora glädje att jag kom in mitt i ett avsnitt av "En unge i minuten". Jag insåg dock snabbt att det var tur att jag virkade samtidigt. Att lyssna räckte nog. Nu kanske ni tror att jag blev avskräckt?! Men nej nej.. tårarna kom så snart jag slängde en blick på tv:n. Jag tycker att det är helt fantastiskt och längtar så extremt. Kommer nog att bli en känslostorm utan dess like under förlossningen.

Jag är inte det minsta nervös (ännu). I alla fall inte för min egen skull. Jag är nog mer orolig för Christoffer. Att han ska svimma eller bli illamående. Vill ju att han ska må bra, mestadels för sin egen skull, men också för min! Anar att jag behöver honom mer än någonsin just de timmarna. Hm... tänkte skriva DEN DAGEN, men det kan ju faktiskt dra ut längre på tiden. Förmodligen säkrast att skriva timmar!

Om högst 7-8 veckor är det vår tur!! Galet!! Säger som Malin... vart tog tiden vägen??!!!

(Ett önskemål efter förlossningen: återgå till min normalvikt och få det långa håret tillbaka på ett kick)

Av Ida-Marie - 13 februari 2013 06:38

I morgon far vi alltså till Sälen igen. Så idag ska det packas och förberedas mat med mera. Kommer dock garanterat att göra detta på ett litet kick så att jag sedan får sätta mig med min nya kära sysselsättning. Blir inga mormorsrutor. Är otroligt svag för randigt, så en randig filt får det bli. Blir dessutom aningen större än tänkt, men vad sjutton gör väl det! Får frångå min idé om att ha den i vagnen (kanske) och lägga den i vaggan eller sängen istället. Tror minsann den blir flyttbar också!

Idag är vi i vecka 35 (34+3). Det går framåt i alla fall!

Av Ida-Marie - 12 februari 2013 09:09

Igår tyckte jag att lillan hade sparkat mycket mindre än vad hon brukar göra. Jag kunde känna hur hon bökade där inne, men inga sparkar som hon vanligtvis delar ut. Oron började sprida sig lite i kroppen och jag tänkte att jag skulle ringa BM idag om det fortsatte så. Det behövs dock INTE. Jösses vad hon har sparkat i natt. Haha, hon var en riktig vilding i några omgångar. Kändes som att hon var på väg ut från lite olika håll. Så nu är oron som bortblåst igen. Skönt!!!! Hon får dock gärna övergå till att sparka under dagen, sova under natten igen!

Drömde i natt att hon var född och hos oss. Vi bodde dock i ett helt annat hus, jag och Christoffer bråkade som bara den från det att vi kom hem med henne och plötsligt (utan att vi berättat för ngn) så satt det massor med släkt och vänner i vardagsrummet. Ingen brydde sig dock om vår lilla prinsessa när jag kom in i rummet med henne. Ändå var hon det sötaste lilla paket jag någonsin hållt i. Amningen fungerade kanonbra dock. Alltid något haha! Ja jösses vilka konstiga drömmar man har ibland!

Av Ida-Marie - 11 februari 2013 08:24

Nja det var väl att ta i va?! hehe Jag är absolut inget virkningsfreak (ännu). Men det är ett roligt tidsfördriv! Tänkte faktiskt försöka virka en filt av mormorsrutor. Måste dock bege mig till garnaffären först. Då vill jag nog ha Mamsen med mig! Ska ringa henne sen och fråga när hon har tid att följa med! Tänkte att det kan vara bra att ha med sig nåt sånt där till Sälen också!! Tror minsann det får bli en filt i grått och lila. Men vi får väl se när jag väl ser allt garn!

Nej nu har jag varit vaken länge nog. Ska försöka sova en stund. Känns lite skumt såhär när det börjar ljusna, klockan närmar sig halv nio och de flesta har eller ska kliva upp. Men så är det när inte sömnen är som den ska. Bäst att sova när kropp och själ kan och vill just nu!! Det är väl det som är underbart med att få beviljad graviditetspenning hihi.

Av Ida-Marie - 11 februari 2013 00:16

Jag som har svårt för att somna om när jag vaknar på nätterna, är tydligen väldigt känslig när det gäller vissa ljud under denna tid. Som jobbigast är Christoffers alla sovljud som han har. Han andas jättehögt, snarkar och smaskar i sömnen. Inte allt samtidigt, men de olika ljuden avlöser varandra. Det är säkert inte så farligt högt egentligen, men när man väl börjar höra ljuden så är det som att de ökar i ljudnivå. Detta får min irritation att växa till liv, vilket i sin tur gör att jag får ännu större problem att somna om. Stackars min kära sambo.... får ut för min sömnbrist haha. Vill ju inte gärna väcka honom och klaga heller. Dels hjälper det ju knappast för han gör det ju inte med flit, dels behöver han ju sova han som ska upp och jobba imorn. Öronproppar kanske snarare är lösningen på MITT problem?!?!

(Han är i alla fall bra söt när han sover min man!)

Av Ida-Marie - 10 februari 2013 13:39

Jag vet att man går igenom olika stadier i livet. Ibland flyter allt på och man känner sig nöjd med livet, lycklig. Ibland känns det som att allt går emot en, man känner sig olycklig. Självklart är det dock aldrig antingen svart eller vitt. Även i de lyckligare stunderna finns det skuggor. Även i de mörkaste stunderna finns det ljusstrimmor.

Det enda jag är säker på är att jag strävar efter lycka. Det hoppas jag att alla gör. Jag önskar dessutom inget annat än att mina nära och kära är lyckliga. Jag hoppas att det märks att jag unnar andra lycka och att de därför kan unna mig lycka tillbaka. För vem vill egentligen se en nära vän/släkting olycklig!? Den människan mår förmodligen inte bra själv!

Jaja, dagens tankar!

Så till min största lycka i livet just nu: da familia! Idag går vi in i vecka 35. Trettiofem. 40 - 35 = 5. Fem veckor kvar till beräknad förlossning (eller 6 blir det nästan om man räknar dagar). Shit! Mamma, svärmor och Christoffers mormor tror dock att hon kommer innan dess. Vilket är okej så länge lilla parveln mår bra. Dock helst INTE nu till helgen. Vi åker till Sälen på torsdag för att komma hem igen på söndag. Skulle kännas skönt om hon kunde vänta tills efter det hihi.

Nu ska jag snart äta lite soppa. Sen kommer Milla, Johanna och Levi hit på besök. Myyys!!

Förresten... älsklingen har satt in nya innerdörrar i hela huset. Blev sååå fint såå!!!

Av Ida-Marie - 8 februari 2013 08:02

En ananas är väl inte speciellt stor?

Okej, denna natt har varit jobbig. Halsbränna (fick jag för att vi glömde köpa gaviscon igår), illamående och smärta i magen. Så jag har ju inte sovit så mycket. Därför känns det lite skumt och dumt att ligga vaken denna tid på dygnet. Jag är ju astrött! Men den gravida kroppen är inte som alla andra kroppar. Det gravida psyket är inte som andra psyken. Här gå det minsann inte att bestämma själv när man vill sova eller inte. MEN jag ska lägga ifrån mig mobilen och göra ytterligare ett försök. Det är ju fredag = fredagsmys. Då vill jag vara liiite pigg i alla fall.

Förresten så har jag nu ett nytt favoritpojknamn (utifall att). Hoppas bara på ett godkännande från pappan!! Håll tummarna!!

Presentation


Jag och min sambo har precis flyttat in i vår nyköpta villa tillsammans med vår lilla hankatt Musse. I mars 2013 beräknas vår lilla parvel komma till världen. Vi njuter av vad livet har givit, ger och kommer att ge oss.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards